1. HAMIS CÉLOK LEFEJTÉSE

hamis célokA hamis célokat és a valódi célokat nagyon egyszerű megkülönböztetni:
A hamis cél pontosan az ellentétét okozza a valódi célodnak:
- A hamis cél elveszi az energiád, kifáraszt, a valódi cél energiát ad, "nagy örömmel és energiával dob ki az ágyból"
- Egy hamis cél unottá, érdektelenné, monotonná tesz, a valódi cél örömtelien izgatottá, érdeklődővé, és változatossá tesz
- Csak a hamis célok túlzsufoltsága miatt gondolhatja bárki, hogy nem kreatív, minél kevesebb a hamis célja valakinek, annál inkább bizonyos a kreativitásában
- Csak egy hamis cél miatt tesz az ember olyat, amihez igazából nincs kedve, ám ha csak valódi saját céljaidat követed, akkor egy fél másodpercre se csinálnál olyat, ami nem abszolút orgazmus örömmel tölt el..!!
- Egy hamis cél félelemmel és veszteséggel "motivál", egy valódi cél CSAK örömmel, boldogsággal és gyarapodással..!!
- Lényegében tehát CSAKIS a hamis célok (és azok követése) tesznek valakit boldogtalanná, kimerültté, stb... Ezek miatt nincs kedved kipattanni az ágyból reggel (pedig számos ember bizonyíthatja rajtam kívül is, hogy ha valóban saját céljaidat követed akkor örömmel és sok energiával képes az ágy is kidobni minden "reggel"..! Mert hisz alapból ott van pár LEGALAPVETŐBB LÉNYEGI EMBERI CÉL, ha egyáltalán képes lennél ezeket a félelem és veszteségtől való retorziók nélkül megvizsgálni: SAJÁT MAGADTÓL SZEMÉLYES CÉLOD minden (hétköznap)nap X órakkor felkelni vagy csupán a "FIX" biztos pénzkeresési módok, munkák miatt teszel így? A természetes ÉS EGÉSZSÉGES az lenne, ha minden egyes áldott nap akkor feküdnél és kelnél, amikor JÓL ESIK. Épelméjű emberben más fel se merülhet, csak abban, akit már annyira robotnak képeztek ki már kiskorától, hogy természetesnek veszi mások céljainak követését, hisz "az a természetes, hogy csak így lehet túlélni, alvással és hobbival pénzt keresni nem lehet..".. Pedig biztos tudnál emlékezni még Te is kiskorodra, hogy hosszú éveken keresztül milyen nehéz volt Téged is "jól megnevelni" arra, hogy ne a saját céljaid alapján, hanem mások céljai szerint kelj fel és feküdj le.. Ezek a legalapvetőbb aberrációk, s eme legsúlyosabbakra, legkoraibbakra épül az összes többi, s mivel ezek okozzák a legtöbb bajt így ezeket is volt a legnehezebb elfogadtatni Veled is! Emlékezz csak!:


A hamis célokat ELŐSZÖR NAGYON NEHÉZ BEFOGADNI ! Aztán ahogy hosszú évek alatt mások céljainak követésére "jó szülőkhöz méltóan megneveltek" úgy egyre megszokottabb lesz mások céljait követned egyéb dolgokban is, s még a szervezeted bioritmusát is megerőszakolod egészséged kárára, mert tán Te is úgy láttad, hogy azoktól fűggött az életed, akik ezen hamis célokat először rád kényszírítették. Aztán következett a több mint egy évtizeden át tartó legalább ilyen súlyos testi biológiai célátprogramozás, hogy mikor lehet enni és mikor nem (arról most nem is beszéle, hogy MIT!), így szervezeted sejti szinten, molekuláris szinten hozzá lett akár évtizedek alatt szoktatva, hogy nem az ő céljai szerint működik a világ, nem lehet nem enni, amikor "ebéd idő van" és nem lehet enni, amikor nincs itt az evés ideje, stb..

Tehát ha pusztán csak e két legfőbb testi szükségleteddel kapcsolatban (alvás, evés) sikerült meggyőzni téged, hogy nem élhetsz kedved, céljaid szerint, akkor azok onnantól tartós (ám hosszútávon többnyire sajna "belenyugvós") elégedetlenséget, stresszt okoznak, és többnyire azt, hogy végül így hagysz fel saját céljaid elérhetőségeinek reményével és kezded TERMÉSZETESNEK venni egyéb dolgokban is azt, hogy mások céljait kövesd és majdan így próbálod majd Te is kiölni gyermekeidből, unokáidból a kezdeményezőkészséget, álmaikat, kreativitásukat, felfedezővágyukat, kíváncsiságukat, tanulási vágyukat, tenni akarásukat, készségességüket, boldogságukat, szeretetüket, életerejüket..Pedig emlékezz is csak honnan ered ez, és milyen jó is volt, mikor veled tették ugye? Felnőtt fejjel már csak bele tudsz gondolni, hogy végülis megérte, hogy aztán ezen képességeid nélkül ne tudj mást csinálni csak mások céljai szerint kelni még "felnőtt ésszel is" s 40 évig nem szeretős munkát végző robotnak lenni.. Megérte gondolom, Te is élvezed ugye gondolom, hisz csak így lehet a legjobb pénzkeresési módok szerint fenntartani kis szintén mókuskerék-robotnak nevelt porontyjaidat ;DD De persze Te már rég nem mások céljait követed gondolom (se a szüleidét, se a főnökeid, se a konyhásnéniét..), hisz ugye gondolom a személyes ALVÁS-ÉBRENLÉTI és EVÉSI céljaidtól, szokásaidtól remélem nem céltalanítottak el anno Téged sem, mert ezen 2 dolog a legalapvetőbb s addig nem is leszel igazából képes megérteni igazán a továbbiakat, amíg ezen 2 legalapvetőbb életcéljaidat TELJES mértékben nem leszel képes személyes vágyaid, céljaid szerint követni, azaz, minden áldott nap akkor kelni és feküdni, amikor jól esik, és akkor enni vagy nem enni pont annyit és azt, amit épp jól esik s amennyire jól esik és pontosan annyi ideig, amennyi ideig jól esik, ezek a legalapvetőbb hamis célok, melyek aláássák a többi valódi célod, és táplálják a hamis céljaid! Tehát ha ezen 2 alapvető hamis célt nem fejted le (pl. mert azt hiszed, hogy pénzt keresni munka nélkül a semmiből nem lehet) akkor bármi egyéb sem fog használni, ugyhogy kezd ezek megoldásával, különben az életed további területeiről is le kell mondanod, ugye pl. az idődről is és így "be kell", hogy hódolj időddel és minden életerőddel mások céljainak robotként. Ám tartsd észben, hogy CSAK a másoktól átvett hamis célok képesek elvenni a kedved, kitartásod, figyelmed, energiád, humorod, szabadságod, boldogságod, felfedezési, tanulási vágyad, bátorságod, életerőd, alkotási kedved, bőséged, egyéniséged, felfedezési és teremtési vágyad, álmaid..!! Ugyhogy emlékezz és takaríts elmédben.. Mik azok amelyek ezek ellentétjét okozzák nálad? Mik is az igazi és mik a hamis céljaid? Roppant egyszerű ugye mekülönböztetni őket, hisz pont az ellenkezőjét okozzák. Ami negatívat okozz azzal itt és most hagyj fel örökre, ilyen egyszerű.

Egy mások céljainak követésére idomított robot később is mások céljait fogja követi s ELŐSZÖR ENNEK MÉG A TUDATÁBAN VAN, aztán azt is elfelejti, hogy már nem fűgg az élete azon lényektől, akik anno isteni tekintélyel ilyenre "megnevelték", de addigra már természetesnek veszi mások céljait követni, akár a pénzkeresési módok, munkák terén is...

Végül egy saját célok nélküli engedelmes jómunkás robot lesz, aki mások céljait valósítja meg, mert még magának is bebeszéli, hogy "nem lehet, hogy a szűleimnek ne lett volna igaza, különben ők is robotok.. pl. akkor amikor azt mondták, hogy a hobbimból nem lehetek milliomos, s szálljak le a földre álmaim ködfellegéből" különben rá kéne jönnie, hogy bizony ők is személyes célnélküli robotok voltak, hisz számtalan ember él abból, ami bárkinek is a hobbija, legyen akár party, játék, zene, sport, tánc, tengerparti partik, utazás, ingyen telefonálás, stb..

Tehát EMLÉKEZZ, mert az emlékezete mindig jó annak, aki saját céljait követi, csak annak romlik el, akinek már nincs is dicső múltja, hisz semmi dicső nincs robotnak lenni és egy életen át mások céljait megvalósítani.. ezen robotok pedig persze, hogy már el is akarják felejteni, hogy mennyire "jó" így leélni egy "életet"..

Tehát EMLÉKEZZ, a VALÓDI céljaid pozitív dolgokat okoznak (életerő, energia, tettvágy, érdeklődés, odanyúlás, kitartás, figyelem, emlékezés, örömteli izgatottság, változatosság, kreativitás, boldogság) ugyhogy ha bármely célod egyértelműen nem ezeket okozza akkor már is tudod, hogy hamis cél és hagyj fel vele rögvest, mert nincs nagyobb kockázat annál, mint hogy élettelen, halott, céltalan robotzombivá változz Te is, csak mert "egyes kultúrákban ez a trendi"..S az a nevetséges, hogy még ők nézik le azokat, akiknél nem ez a trendi, mert pl. ismerik a gazdagok és szegények közötti gondolkodásbeli különbségeket.. ^^ Tehát csak valódi célokat tűzz ki és kövess, bármennyire is radikális változtatást is igényel, mert nincs radikálisabb brutalitás annál, mint hogy azt tekintsd Te is természetesnek, hogy gyermekeidet is egy életre megnyomorítsd, hogy ők is félelemtől és veszteségtől rettegve tudjanak csak cselekedni saját célok híján, s így belőlük is egy jól idomított munkásrobot tudjon csak lenni mint az Irodai Patkányok c. pénzről szóló mozifilmben.A valódi célok mindig erőt adnak, motiválnak, feldobnak, jó kedvre derítenek, boldogságot okoznak, kitartást és egészséget adnak (nem csak stresszmentességet, de egyenesen gyógyítani is képesek!)!

Tehát érdemes elgondolkodnod azon, milyen érzéseket szeretnél érezni, de fõleg, hogy MIKOR, HOL, MIT, KIVEL, HOGYAN, MEDDIG és MIÉRT. Gondold át a teljes áhított jövõd. Korlátok nélkül fantáziálj, mert ugye bármi lehetséges..! Tehát MI AZ, amit TÉNYLEG TE AKARSZ?

Ha valamit célul tűzöl ki, akkor annak saját legbelsõ valódból kell fakadnia. Ha valaki még is célokat akar neked adni, kérd meg, hogy magyarázza el számodra is érthető formában a Te nézőpontodból, hogy miért is lenne az jó Neked, s ha ezek után se érzel a cél felé tényleges vonzódást, akkor az hamis cél.

Ha egy cél valódi, akkor azt legbelül igazából érezed és nincs is szükség arról gyõzködni magad, hogy "de én ezt megérdemlem / de hát ez végső soron jó lesz nekem " mert ha tényleg valódi õszinte a cél, akkor azt Te is úgy is tudod, ezeket szinte "elvárjuk az élettõl", avagy mintha tudnánk, hogy úgy is ez a sorsunk..egyszerű az egész, Te is érzed! Ami nem tesz boldoggá, ami nem ad erőt, lelkesedést csak simán hagyd abba, azonnal és soha többet ne csináld, soha egy pillanatnyit sem. Ne légy önmagad ellensége, nem véletlenül jeleznek vissza az érzelmi + testi + egészségi + lelki rendszereid.. ;)


Ehhez ajánlom pl. az önismereti filmek alól a Titok c. filmet is:


Tehát ha csak már tényleg akkor kelsz és fexel és eszel és nem eszel, amikor full orgazmus, és lefejtetted minden hamis célodat másoktól, és teljesen szabaddá tetted magadat, CSAK akkor ajánlom, hogy lépj tovább a 2. lépésre, az új valódi célok kitűzésére (ellenkező esetben úgy sem fog összejönni minden terv szerint amíg rabszolga vagy [=rabja mások hamis céljainak], tehát pl. tanulj az e cikkemben belinkelt újabb cikkekből pl. hogy miként tudod megoldani, hogy ne légy rabszolga és továbbléphess)!!